Fysiek vergaderen of online vergaderen? ’t Heeft allebei zijn voordelen!

We zijn het er over eens dat 2020 een onvoorspelbaar jaar was. Het was een jaar waarin veel dingen anders aangepakt moesten worden, een jaar waarin bestaande gewoontes aangepast moesten worden. Net door die veranderingen werd er veel in vraag gesteld. Waarom deden we dat al jaren op die manier? Zullen we “na corona” de oude of nieuwe manier gebruiken?

De bouwsector houdt van menselijk contact, van fysieke vergaderingen en van elkaar de hand schudden. Toch is het wel aangenaam om minder in de file te staan, om minder tijd aan kilometers te spenderen. Waar vroeger een expert ter plaatse moest komen om een bepaald probleem te bekijken, mag deze expert vandaag een mail verwachten met voldoende fotomateriaal en uitleg. Wat pre-corona beschouwd werd als “hij wil niet langskomen” blijkt nu een slimme, efficiënte aanpak.

Transacties en belangrijke gesprekken doet den bouw bij voorkeur fysiek. Een kennismaking, verkoopsgesprek of klein akkefietje oplossen gaat even vlot online. Dat is voor iedereen tijd en geld gewonnen, mooi toch?

Niet alleen over vergaderingen wordt de afweging gemaakt tussen online/digitaal of alternatief. Ook documenten delen, planningen beheren, communiceren met elkaar en naar de klanten zijn processen die digitaal zouden kunnen verlopen. Op die manier worden kilometers, telefoontjes, eindeloze mails,… vermeden.

En u? Bent u al uitge-zoom-d? 😉