1. Wat is BuildEye?

BuildEye is een gebruiksvriendelijk, cloud based, planning- en communicatieplatform, speciaal ontworpen voor de bouwsector.

2. Waar kan ik BuildEye gebruiken?

BuildEye is te raadplegen via deze link op zowel je desktop, laptop als op je smartphone of tablet. Hierdoor ben je steeds op de hoogte van de laatste planning en alle gegevens van het bouwproject.

3. Hoe download ik BuildEye?

Momenteel zijn is er nog geen Android of iOS applicatie beschikbaar. Je kan BuildEye wel gebruiken op je smartphone door te surfen naar app.build-eye.com. We raden je aan om deze website toe te voegen aan je startscherm.

4. Zijn mijn gegevens goed beveiligd?

Onze servers zijn beveiligd met de modernste en actuele beveiligingssoftware, hierdoor zijn je gegevens absoluut veilig. Wat we je wel aanraden is een sterk wachtwoord te gebruiken en dit met niemand anders te delen. Wanneer je dit niet doet wordt het voor hackers toch nog heel eenvoudig om je wachtwoord te raden.

5. Wat is een mijlpaal? En waarvoor dient het?

Wat is een mijlpaal nu juist? Wel een mijlpaal is een groepering van verschillende taken. Bijvoorbeeld “Binnenschrijnwerk” waaronder zich dan verschillende taken bevinden. Maar wanneer je beslist om van “Binnenschrijnwerk” slechts één taak te maken, kan je werken met één enkele mijlpaal, die dan bijvoorbeeld “Oplevering” heet.

6. Een blauwdruk, waarvoor dient het?

Een blauwdruk binnen BuildEye is een project waarvan je op een eenvoudige manier andere projecten kan kopiëren. Een blauwdruk aanmaken is zeer eenvoudig: je start een nieuw project en kiest voor “Maak hiervan een blauwdruk voor andere projecten”. Wanneer je een blauwdruk hebt aangemaakt kan je op een eenvoudige manier een kopie maken van die blauwdruk door bij de start van een nieuw project de naam van de blauwdruk te selecteren.

7. Wat doe ik nu precies met BuildEye als architect/projectmanager?

Nadat je een project hebt aangemaakt, houd je de volledige planning bij op het BuildEye platform. Je kan deze continu wijzigen en deze wijzigingen zijn dan onmiddellijk zichtbaar voor andere partijen, die je zelf toevoegt. Daarnaast kan je documenten zoals plannen op een eenvoudige wijze versturen en foto’s toevoegen om feedback te geven op de uitgevoerde taken. Dit zorgt, mede door de chattoepassing, ervoor dat je een overvolle mailbox en tijdrovende telefoontjes vermijdt.

8. Wat doe ik nu precies met BuildEye als vakspecialist of onderaannemer?

Je hebt je planning voortdurend op zak en je bent steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen. Communiceer eenvoudig met klanten en opdrachtgevers via de chattoepassing en verstuur facturen of andere documenten naar beiden. Hierdoor verlies je minder tijd door rond te bellen of mails te beantwoorden. Wanneer je je taak als voltooid aanduidt, worden de andere partijen automatisch verwittigd, waardoor je geen lastige vragen meer krijgt of iets reeds is afgewerkt of niet.

9. Wat doe ik nu precies met BuildEye als particulier?

Je kan je (ver)bouwproject op de voet volgen door de planning te bekijken, feedback te geven op de upgeloade foto’s en door eenvoudig te communiceren met de betrokken partijen via de chattoepassing. Je kan zelfs bestanden koppelen aan taken via BuildEye, waardoor je keuze’s zoals tegels, ramen & deuren etc. op een eenvoudige manier kan doorgeven.

10. Welke fases kent BuildEye en betaal ik er dan voor?

Er zijn 5 fases; planning, actief, vooroplevering, definitieve oplevering, archief. U betaalt alleen in de actief fase.

Planning: U kan een project klaarzetten in deze fase. U kan daar taken creëren, contactpersonen uitnodigen, de planning opbouwen. Dit is zeker nuttig wanneer een project nog niet is toegewezen of nog niet gestart is. Er kan echter nog niet gecommuniceerd worden en ook geen bestanden opgeladen. U betaalt hiervoor niets.

Actief: U kan nu alles, plannen, communiceren, delen en veranderen. U betaalt nu een maandelijkse prijs per geactiveerd project.

Voorlopige oplevering: U kan niets meer veranderen in de planning noch delen in de taken van de Actief fase. U kan alleen nog consulteren. Er wordt automatisch een nieuwe taak opgestart met als vaste titel “nazorg” waarin u nog kan delen en communiceren en waarin alle contactpersonen deel aan nemen. U betaalt niets meer.

Definitieve oplevering: Alle taken worden afgesloten en zijn alleen nog consulteerbaar door de beheerder van het project. Er wordt een afsluitdocument gemaakt (pdf en csv) en alle opgeladen bestanden kunnen worden opgeslagen in een zip-file.

Archief: Het project wordt verwijderd uit het systeem en veilig opgeslagen in ons data-center. Het is alleen nog oproepbaar na een specifieke aanvraag en tegen een geringe vergoeding. Een project dat eenmaal in ‘Archief’ is gezet kan niet meer worden bewerkt.

11. Wat zijn de betaalmogelijkheden voor BuildEye?

Betaling aan BuildEye gaan per maand, voor enkel de actieve projecten. Elke maand krijgt u een factuur via email met de vraag om te betalen. Wij nemen het gemiddelde aantal van de projecten die actief zijn gedurende een maand, op deze wijze krijgt u een reële factuur op basis van de projecten die daadwerkelijk onderhanden zijn.